Sunday, November 28, 2010

hard or easy

says..lame tk update blog, blur, tkde mende nk tmbh( sory..sory).. hari ni g kenduri, makan2 and lepak ngan tuan rumah smpi kol 5, haha...dan selanjut nye..



says something about this...hard or easy.. waktu kecik2 dulu, nangis or just frust sebab tk dpt mainan or, makanan yg sedap2.


.tk kisah psl dunia luar, just ade dalam dunia sendiri, seronok bermain dan gembira..menangis dan tawa


..dulu, yg menjadi hiburan karton mickey mouse or, superman, or thunder cat. atau yg lain2 ( sewaktu atau sejenis dengan nya)..seronok melihat cerita tersebut, tanpa tahu sgt tentang jalan cerita, dan semangat biler ade kemenangan di pihak antara dua.


. then, biler dapat kuar, just jauh sikit, tk kire la kemana, (berdasarkan jarak kejauhan yg anda sukai) terasa seronok sgt, tk sabar nk pegi destinasi tu,


 waktu kat skola, byk main, byk kwan, seronok rase belajar..sambil kekadang dimarahi cikgu... or berdiri di luar kelas, (mengikut pengalaman sendiri ye).


. sume nye just rase simple..senang, tkde nk frust2 ke, or pk psl  masalh ape2 ke....



tapi sekarang, biler dh semakin matang, semakin dewasa..semua nya berubah,


 menitis air mate bukan lg tuk mainan yg tk dapt dipegang atau dimain, bukan lg frust sebab tk dpt makanan yg dasat2, 


sume nk updated mengikut trend, kekadang smpi pening kepala memikir nye, 


hidup bukan just dalam satu dunia je, byk, makin bertambah pulak.


.bermain, tk tentu, entah ade entah tidak, (ikot keadaan masing2 ye.)


 nangis, tawa , riang, dan lain2, bukan setakat kurang mainan berbanding org lain, 


yg kini menjadi hiburan, bukan lagi kekerapan melihat mickey mouse, or other thing yg lain..yg byk menghadap, facebook,skype, twitter, blog, dan lain2,


 biler kuar, always ready with plan, mostly with friend, not much with parent,( ikot masing2 la) dapt beli ape yg nk, or dapt tgk wayang..biler kuar kemana2, ade je mende dipikir kan, same ade remeh atau tidak cam notification kat FB or kucing dh makan blom atau lain2 yg sepenting dengan nya..tidak tahu sama ada suka atau tidak pergi ke destinasi tersebut.


. di skola, lebih byk perkara yg dibincangkan, lebih byk masalh yg timbul, bukan hanya dalam pelajran, malah personal stuff,  main or kawan, sume nye ade perkara yg tersendiri, blaja now just ikot mood, klu nk blaja, blaja, klu tk nk, just biar je, or skip kelas or skip skola. biler kene marah ngan cikgu, ade yg sampai bleh belasah lg teruk dari sekadar percakapan, hukuman bukan lg sekadar hanye yg senang2..semua nya ade kesakitan yg tersendiri..


.sume nye jd susah, sume mnde semakin bermain dalam kepala, smpi berdenyut kesakitan...byk beno hari frust nye, masalah always ade..

2 comments:

  1. owh, tkde ape...
    just teringat mase dulu2..seronok je...skang ni, mcm2 jd...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...